Wat doe je met een plastic flesje?

Vanaf 1 juli geldt er 15 cent statiegeld op kleine plastic flessen frisdrank en water. Helaas zien wij bij TPC Maaspoort te weinig lege flesjes retour waardoor wij de eerder door ons betaalde statiegeld niet terug kunnen vragen. Daarom hebben wij besloten vanaf 15 november de prijs van een flesje frisdrank of water te verhogen met 15 cent èn vragen jou het lege flesje zelf in te leveren bij een daarvoor bestemde inleverpunt (supermarkt, bemand tankstation) wanneer jij jouw 15 cent terug wilt hebben.

Liever jouw flesje inleveren aan de bar of in een van de plastic flesjes containers, dan zien wij dit als een donatie aan onze club. En hier zijn wij natuurlijk ook heel bij mee.

Waarom statiegeld op plastic flesjes?

Het kabinet voert al enkele jaren een strijd tegen zwerfvuil en wil zo veel mogelijk voorkomen dat er flesjes op straat of in de natuur belanden. Het idee hierachter is dat mensen minder flessen zullen weggooien wanneer ze er geld voor krijgen. Daarom geldt sinds 1 juli dat wij allemaal 15 cent statiegeld betalen op kleine plastic flesjes. De vervolgens lege, ingezamelde flessen worden gerecycled en opnieuw gebruikt.

Gezelligheid en gezond bewegen hand in hand voor spelers van elk niveau