Jeugd Tennis – TPC Maaspoort Den Bosch

Wist je dat er maar liefst 95.000 kinderen zijn in Nederland die tennissen? Jeugd Tennis is dus populair, ook in Den Bosch. En dat is niet zo gek want tennis is gezellig, je het kunt spelen wanneer jij wilt, het is uitdagend en het is ook nog eens een hele gezonde sport!

Iedereen kan meedoen!

Of je nou een jongen of meisje bent, arm of rijk, blond of donker, tennis kan iedereen doen. Het leuke aan tennis is dat je steeds weer andere kinderen ontmoet. En hoe graag je ook wilt winnen, na afloop geef je elkaar altijd een hand. Dat is bij tennis heel normaal. Tennissen kun je samendoen, bij een vereniging, maar ook op het strand, op straat, op school en op vakantie. Tennissen kan altijd en overal, en iedereen kan meedoen.

Bekijk de lidmaatschappen! Bekijk de lidmaatschappen!

Op welke leeftijd kan je beginnen met jeugdtennis?

Voor kinderen tot en met 12 jaar heeft de KNLTB Tenniskids ontwikkeld. Tenniskids is helemaal afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Met speciale ballen, rackets, banen en tennisoefeningen leren kinderen de tennissport al heel snel te spelen. Daardoor leren ze het spel razendsnel spelen. Vier kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: blauw, rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten.

Jeugd Tennis Tenniskids Leeftijdentabel 2022

De geboortejaren in bovenstaande tabel gelden vanaf 1 januari 2022 t/m 31 december 2022

Tenniskids Blauw

Speciaal voor de jongste jeugd is er Tenniskids Blauw. De leeftijd voor Tenniskids Blauw is voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Zij maken kennis met het tennis en onze vereniging, waarbij plezier centraal staat. Met verschillende makkelijke maar uitdagende tennisoefeningen ontwikkelen de kinderen hun eerste bal- en racketvaardigheden.

Tenniskids Rood

De leeftijd voor Tenniskids Rood is voor kinderen t/m 7 jaar. Er wordt gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan (6×12 meter). Het tennisracket is tussen de 43 en 56 cm groot. Ze leren de vaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Kinderen van 8 en 9 jaar kunnen in rood of oranje spelen, de trainer bepaalt dit. Ze maken kennis met leuke activiteiten op onze club en spelen korte wedstrijden in de Tenniskids competitie: de World Tour Rood.

TPC-Maaspoort Jeugd Tennis - Tenniskids rode baan

Tenniskids Oranje

In de volgende fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere groei. De leeftijd voor Tenniskids Oranje is voor kinderen van 8 t/m 11 jaar. Ze leren nieuwe tennisslagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote tennisbaan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een gele tennisbal). Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm groot. De wedstrijden worden steeds langer en in deze fase kunnen kinderen deelnemen aan de Tenniskids competitie World Tour Oranje.

TPC-Maaspoort Jeugd Tennis- Tenniskids oranje baan

Tenniskids Groen

Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. De leeftijd voor Tenniskids Groen is voor kinderen van 10, 11 of 12 jaar. Kinderen in deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bespelen. Er wordt dan ook op een ‘hele baan’ getennist. Bij de dubbels wordt er gespeeld in het dubbelveld, dus inclusief de tramrails. Technieken, tactieken en atletisch vaardigheden worden in deze fase verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol. De Tenniskids competitie die bij deze fase hoort is de Groene competitie. Er wordt gespeeld met een langzame groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket dat tussen de 63,5 en 68 cm lang is.

TPC-Maaspoort Jeugd Tennis- Tenniskids groene baan

Junioren

Spelers in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar noemen wij junioren. Jeugdspelers van 11 en 12 jaar oud kunnen in Tenniskids (t/m 12 jaar) spelen of bij de junioren. De tennisleraar kijkt wanneer een speler, qua niveau, kan doorstromen naar de junioren.

Tennislessen

Zodra je lid bent van onze tennis en padelvereniging wil je natuurlijk (nog beter) leren tennissen of  padellen. Bij TPC Maaspoort geeft SimonTennis de tennis en padellessen voor de jeugd. De tennisleraren van SimonTennis verzorgen, vaak in een groepje, de leukste tennistrainingen met gave spelletjes en oefeningen. Zo leren jeugdspelers de techniek goed. Alle tennisleraren die lesgeven bij een TPC Maaspoort hebben de KNLTB-opleiding tot tennisleraar gevolgd. Leraren die de Tenniskids lessen verzorgen hebben ook nog deelgenomen aan een speciale Tenniskids training. Dit zijn dus zeer vakkundige trainers.

Tennis is leuker als je wedstrijden of toernooien speelt!

Jeugd Tennis is het leukst als kinderen snel kunnen starten met het spelen van wedstrijden of jeugdtoernooien. Door veel wedstrijden te spelen krijgen ze meer plezier in tennis. Als kinderen competitie gaan spelen, komen ze in een team met leeftijdsgenoten. Ze gaan samen op pad en spelen dan een aantal wedstrijden. Supergezellig!

In de weken dat er geen competitie is, organiseren wij en andere verenigingen vaak toernooien. Tijdens een jeugdtoernooi spelen jeugdspelers één of meerdere wedstrijden en ontmoeten ze kinderen van andere verenigingen. Dit is niet alleen heel gezellig, maar ze leren er ook nog eens beter van tennissen.

Jeugdactiviteiten bij TPC Maaspoort

Naast het spelen van wedstrijden worden op onze club worden er ook leuke jeugdactiviteiten georganiseerd door onze Jeugdcommissie en/of tennisleraar. Tijdens deze activiteiten gaat het vooral om plezier maken met vrienden. Bekijk hier onze agenda en evenementen pagina.

Bekijk de lidmaatschappen! Bekijk de lidmaatschappen!
TPC-Maaspoort Jeugdtennis Tenniskids

Gezelligheid en gezond bewegen hand in hand voor spelers van elk niveau