Padelcompetitie 2021 bij TPC Maaspoort

Vanaf 2016, het begin van de organisatie van de Padelcompetitie door de KNLTB, heeft TPC Maaspoort hieraan deelgenomen. Ook in 2021 hopen we dat dit weer het geval is. Mede dankzij de investering in 6 padelbanen en de snelle groei van padel verwachten we dat er zich veel teams zullen inschrijven.

Wij hopen dat ook de nieuwe leden de weg zullen vinden om in teamverband aan deze competities deel te nemen. Voor hen geldt; zoek gelijkgestemden en wijs een captain aan die jullie team inschrijft.

Melding KNLTB:

“Op dit moment is het spelen én organiseren van wedstrijden niet toegestaan als gevolg van de geldende coronamaatregelen, en niemand weet precies hoe het verder gaat. We houden voortdurend in de gaten wat de aanpassingen van de coronamaatregelen betekenen voor de organisatie van de Triple Double- en Voorjaarscompetitie en zullen hier waar nodig tijdig op anticiperen. Wanneer we in 2021 nog steeds met de 1.5 meter regelgeving te maken hebben, dan zoeken we naar de beste oplossing(en) om toch competitie te kunnen spelen en zullen je hier tijdig over informeren.

Voor nu kijken we vast vooruit naar 2021 en starten we de voorbereidingen voor het nieuwe (competitie)seizoen alvast op, in de goede hoop dat we in het voorjaar weer ‘normaal’ competitie kunnen spelen.”

Het competitie aanbod bestaat uit de Triple Double- en de Voorjaarscompetitie.

Voor de nieuwe competitie spelers volgt hieronder een korte uitleg.

De Triple Double Competitie

 • Drie spelers per team
 • Iedere speler speelt twee partijen
 • De koppels A en B, B en C en A en C spelen ieder een partij
 • Per thuisspelend team heb je 1 baan nodig, gedurende 3 speelronden
 • Partijen worden gespeeld om twee gewonnen sets, met bij gelijke setstand een supertiebreak (t/m 10 punten) als beslissende derde set
 • Iedere gewonnen partij telt als 1 punt
 • Dames en heren spelen met en tegen elkaar of gemengd

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld voor deelname aan de Triple Double Competitie is vastgesteld op €26,05 per team.

speeldata triple double

infographic padel 2021


De Voorjaarscompetitie

In de Voorjaarscompetitie Padel kunnen spelers meedoen aan de zaterdag- of zondagcompetitie. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers. De competitie is genderneutraal, dus er kan in alle samenstellingen worden gespeeld.

Op zaterdag wordt er gespeeld in 3 klassen:

 • 1e klasse: wedstrijdspelers
 • 2e klasse: gevorderden
 • 3e klasse: beginners

Op zondag wordt er gespeeld in 5 klassen, ingedeeld op padelspeelsterkte:

 • Topklasse – wedstrijdspelers.
  De nummers 1 t/m 4 in deze klasse spelen om het landskampioenschap in de play-offs
 • Hoofdklasse – wedstrijdspelers
 • 1e klasse: wedstrijdspelers
 • 2e klasse: gevorderden
 • 3e klasse: beginners

Ook voor jeugdspelers wordt er een padelcompetitie aangeboden. Jeugd t/m 17 jaar kan zich inschrijven in de open klasse op zondag.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld voor deelname aan de Voorjaarscompetitie Padel 2021 is vastgesteld op €26,05 per team.

infographic padel voorjaarcompetitie 2021


Inschrijven

De captain van het team kan zich aanmelden via dit emailadres: padelcompetitietpcmaaspoort@gmail.com
De inschrijving sluit op vrijdag 8 januari 2021.

De volgende info is vereist:

 • Klasse (1ste, 2de, 3de), hoofdklasse op basis van promotieverzoek
 • Speeldag: zaterdag of zondag (Uiteraard kan niet iedereen op zondag spelen, dus houd bij inschrijving er rekening mee dat je ook op zaterdag zou moeten spelen.)
 • Speeltijd: aanvang 10 of 14 uur
 • Naam speler – bondsnummer (let op Padelnummer is n.v.t.), Emailadres. Voor de captains aangevuld met hun telefoonnummer.
 • Let op!: In tegenstelling tot andere jaren is de deelname niet meer gratis. Het inschrijfgeld voor deelname aan de KNLTB Padelcompetitie 2021 bedraagt €26,05 per team.
 • Boetes als gevolg van overtreding van de spelregels zijn voor rekening van het desbetreffende team

De Padelteams

Een team bestaat uit 4 actieve spelers. In verband met verhinderingen en/of blessures is het noodzakelijk dat er 4-6 deelnemers zich opgeven. Invallers of reserves dienen ook jaarlid* te zijn van TPC Maaspoort.

* Een tijdelijk lidmaatschap geldt niet als jaarlid. Er is wel de mogelijkheid voor een competitielidmaatschap, zie ook de TPC Maaspoort website, minimaal de helft van het team bestaat uit jaarleden

Voor alle teams staat het vrij om zowel dames als heren in 1 team op te stellen

Voor de Voorjaarscompetitie zijn in overleg met het bestuur voor zaterdag en zondag 6 banen beschikbaar. Bij teveel inschrijvingen volgt loting in overleg met het bestuur. Of is er de mogelijkheid dat we dan uitwijken naar de vrijdagavond.

Voor de Voorjaarscompetitie zijn in overleg met het bestuur voor zaterdag en zondag 6 banen beschikbaar. Bij teveel inschrijvingen volgt loting in overleg met het bestuur. Of is er de mogelijkheid dat we dan uitwijken naar de vrijdagavond.

Mocht je geen aansluiting bij een team hebben gevonden, zullen we trachten om daar vanuit de Technische Commissie en Competitieleider een oplossing voor te vinden. Je dient je daarvoor individueel op te geven met je speelsterkte.

Opgegeven speeldagen en speeltijden worden door de Competitieleiding in overleg met de KNLTB gecheckt. Eventuele wijzigingen hierop zijn bindend.

Met sportieve groet,

Petro van Haaren, Verenigings Competitie Leider Padel (VCLP)

TPC Maaspoort