Interne laddercompetitie in een nieuwe vorm

Na 2 rondes Interne laddercompetitie (ILC) te hebben aangeboden, kiest TPC Maaspoort dit voorjaar voor een nieuwe vorm. In tegenstelling tot voorgaande Interne laddercompetities is deze nieuwe opzet dynamischer en spreekt hopelijk meer leden aan.

De Interne laddercompetitie is een uitdaagsysteem, waarbij leden elkaar – volgens bepaalde regels – kunnen uitdagen tot een officiële tennis- en of padelwedstrijd met als doel steeds hoger op de ‘ladder’ te komen.

Inschrijven als koppel vanaf 17 april
in de KNLTB MatchApp

Laddercompetitie, hoe werkt het?

Elke 2 weken krijgt ieder koppel 1 of 2 tegenstanders (wat de spelers zelf willen) in de speelsterkte van een spelerskoppel dat dicht bij hem/haar op de ladder staat.

Je nodigt jouw tegenstanders uit, boekt een baan en speelt binnen deze 2 weken de wedstrijd(en). Tijdens de wedstrijd van 1 uur hanteer je de gebruikelijke telling van tennis/padel. Na afloop voer je de uitslag in de KNLTB MatchApp in.

Wanneer een tegenstander niet kan, zoeken jullie samen een oplossing die past. Dit kan zijn de wedstrijd op een later moment binnen deze 14 dagen spelen, een invaller regelen of de wedstrijd annuleren.

Win je de wedstrijd dan schuif je een plek omhoog op de ladder en wordt de volgende wedstrijd gespeeld tegen sterkere tegenstanders. Verlies je dan daal je een plek op de ladder en speel je de volgende wedstrijd tegen tegenstanders met een lagere speelsterkte. Jullie positie op de ladder bepaalt voor de zomervakantie (15 juli) wie deze laddercompetitie wint.

Er zijn geen kosten verbonden aan de inschrijving en de spelers zorgen zelf voor ballen.

Je kunt een ronde (van 2 weken) overslaan
Iedere 14 dagen instromen

Even geen tijd? Maakt niet uit, je kunt makkelijk een ronde (van 2 weken) overslaan door in de KNLTB MatchApp aan te geven dat je niet beschikbaar bent.

Niet op tijd met aanmelden? Maakt ook niet uit, je kunt elke 14 dagen instromen door je aan te melden in de KNLTB MatchApp.

Aanmelden

Iedereen die aan deze Interne laddercompetitie wil deelnemen moet zich opnieuw aanmelden in de KNLTB Match app. De koppels uit de vorige ronde kunnen helaas niet automatisch overgezet worden. Je kunt je slechts op 1 onderdeel inschrijven en kunt iedere 14 dagen instromen.

Hoe schrijf jij je in?
Het inschrijven gaat eigenlijk best eenvoudig. Nadat je de app: ‘KNLTB Match’ hebt gedownload, volg je onderstaande stappen.

  • Klik op: Zoek
  • Selecteer de optie: Competities in jouw club
  • Zoek naar de competitie: TPC Maaspoort -Ladder
  • Klik op de categorie waar je aan mee wilt doen (slechts 1 optie mogelijk)
  • Klik vervolgens op: Doe mee
  • Selecteer je partner en druk op bevestig.

Ben jij benieuwd waar jij op de interne ladder komt te staan, doe dan mee! Het is een hele leuke manier om jezelf sportief te meten met andere leden en om (nieuwe) leden beter te leren kennen. Wij kijken naar jouw inschrijving uit.

Met sportieve groet,

Bert, Michel, Rabea en Martijn

Gezelligheid en gezond bewegen hand in hand voor spelers van elk niveau