Competitie Update

Het coronavirus houdt Nederland nog steeds in zijn greep. De maatregelen in de sport blijven van kracht en het kabinet ziet op dit moment geen ruimte om meer versoepelingen toe te staan. Het openingsplan en de routekaart geven aan dat wellicht sporten binnen vanaf 18 mei en wedstrijden voor jeugd vanaf 26 mei mogelijk zijn. Voor volwassenen vanaf 27 jaar is wedstrijden spelen volgens de routekaart pas mogelijk vanaf 7 juli. Er is nu weinig perspectief op eerdere versoepelingen en wijzigingen in het stappenplan om officiële competities te organiseren.

Daarom heeft de KNLTB besloten dat de Voorjaarscompetitie tennis en padel voor senioren niet door gaat en wordt verschoven naar het najaar onder de naam KNLTB Competitie 2021.

De jeugdcompetitie (Tenniskids, junioren en jeugd padelcompetitie) kan misschien in verkorte vorm nog wel doorgaan met 5 speeldagen vanaf 28 mei. Klik hier voor de speeldata.

Voor de senioren is het van belang dat je jouw competitiespelers alvast informeert over het verplaatsen van de competitie naar het najaar. Hieronder lees je meer informatie over de KNLTB Competitie 2021.

Naar verwachting is in het najaar de hele sport weer open en kan het clubleven worden hervat. Kantines en terrassen zijn dan open en is het weer mogelijk om een volledige competitie te spelen. Met de verplaatsing van de competitie naar het najaar hopen we recht te kunnen doen aan de voor tennissers en padellers bekende en geliefde competitiesfeer zoals we die kennen van de Voorjaarscompetitie.

KNLTB Competitie 2021 in het kort

  • Voor de tenniscompetitie in het najaar geldt dat dezelfde competitiesoorten en klassenopbouw worden aangeboden als bij de Voorjaarscompetitie. Competitiespelers die zich hadden ingeschreven voor de Voorjaarscompetitie kunnen met hetzelfde team, aan dezelfde competitiesoort en in dezelfde competitie klasse spelen in het najaar. Daarnaast kunnen er nieuwe teams worden gevormd en aangemeld.
  • Er wordt niet gespeeld om promotie of degradatie. Op die manier verliezen de teams, die in het najaar niet kunnen of willen spelen, hun teamrechten niet voor het voorjaar 2022.
  • Voor de tenniscompetitie wordt op het inschrijfformulier op MijnKNLTB dezelfde teamrechten weergegeven als voor de Voorjaarscompetitie 2021. De Verenigingscompetitieleider hoeft vervolgens alleen bij jeugdteams en/of bij een eventueel promotieverzoek een eenmalige ploegopgave te doen.
  • Voor de padelcompetitie wordt een nieuwe inschrijving geopend met de teamrechten op basis van de padelcompetitie van het najaar 2020.
  • De jeugdcompetities (Tenniskids, junioren en jeugd padelcompetitie) worden uiteraard ook in het najaar aangeboden.

Meer informatie over de KNLTB Competitie 2021, zoals het competitieaanbod, banenschema’s, begintijden en de klassenvolgorde vind je alvast op Centrecourt.nl.

Gezelligheid en gezond bewegen hand in hand voor spelers van elk niveau