Aanmelding voorjaarscompetitie Padel geopend

De aanmelding TPC Maaspoort Padel VoorJaarsCompetitie (VJC) 2023 is geopend.

Beste padellers van TPC Maaspoort,

De aanmelding TPC Maaspoort Padel VoorJaarsCompetitie (VJC) 2023 is geopend. Lees eerst goed deze pagina! De link naar het inschrijven staat onderaan deze pagina.

De competitie wordt gespeeld van vrijdag 7 april tot en met zondag 21 mei 2023. Zie voor de data: https://www.nlpadel.nl/media/qt3d0kne/speeldata-padelcompetitie-voorjaar-2023-defintief.pdf

Maximum aantal inschrijvingen!

Uit voorgaande competities en de toenemende populariteit van padel, weten we niet precies wat we kunnen verwachten aan aanmeldingen. Omdat we uiteindelijk ook een maximum aan het aantal inschrijvingen moeten stellen, zullen we pas na het ontvangen van alle aanmeldingen kunnen aangeven of je (team) ook daadwerkelijk ingeschreven gaat worden. Onze doelstelling is natuurlijk wel om zoveel mogelijk leden te laten deelnemen aan de VJC 2023.

De 3 belangrijkste veranderingen vanuit de KNLTB:

  • De padel voorjaarscompetitie is vanaf 2023 een competitie met behaalde ’teamrechten’ in 2022. Je speelt in principe op dezelfde dag en klasse die je speelde of behaald hebt. Er is in 2022 ook gespeeld om promotie of degradatie.
  • Bij TPC Maaspoort zijn er 2 nieuwe mogelijkheden; een aparte damescompetitie en een competitie op vrijdagavond.
  • In 2023 gaat er strenger gelet worden op de redenen voor inhalen. Een incompleet team, vakantie, andere verplichting, zelfs bij blessures e.d. is geen reden om gebruik te maken van een inhaaldag. De inhaaldagen worden gebruikt als weersomstandigheden het spelen onmogelijk maken. In de praktijk betekend dit bij extreme regen/natheid welke niet binnen een 1 uur ophoudt.

Over-inschrijving

Indien er sprake is van meer aanmeldingen dan we kunnen inschrijven (over-inschrijving), zullen we de volgende factoren meewegen om te bepalen of we een team zullen inschrijven:

  • Is er sprake van teamrechten? (alleen de laagste klassen hebben geen teamrechten)
  • Een team bestaat uit minimaal 5 teamleden, er zijn dan minder invallers nodig en meer spelers kunnen competitie spelen.
  • Kan/wil men eventueel een andere competitiedag spelen (vrijdagavond is nieuw).
  • Het beperken van het aantal ‘dubbele aanmeldingen’ vanwege de doelstelling zoveel mogelijk leden in te kunnen schrijven (bij voorkeur dus zo min mogelijk teamleden die in meerdere teams spelen)
  • Bij individuele aanmeldingen; is er nog plek in een team op de gewenste dag of is er een passend team te formeren.

Voordat je je aanmeldt, is het goed om te weten dat we ervan uitgaan dat je bij inschrijving in principe alle dagen beschikbaar bent. Mocht dat toch lastig zijn, zorg er dan voor dat je team genoeg (extra) teamleden heeft om dit op te vangen.

Bij ‘over-inschrijving’ (teveel aanmeldingen), dan krijgen de teams/mensen die we nu niet kunnen plaatsen voorrang bij de indeling van de najaarscompetitie.

Aanmelden als team of individueel.

Je kunt je aanmelden als team (graag zelfs) maar ook individueel. Die aanmelding, ook van een team als geheel, moet via onderstaande link. Op die manier hebben wij direct een goed overzicht van alle teams en hun gegevens.

We zien jullie aanmelding graag direct, of uiterlijk 16 december tegemoet.

Uiterlijk 15 januari zullen we – in geval van over-inschrijving – de aanmeldingen die we niet hebben kunnen honoreren een bericht daarvan sturen.

Mocht je toch nog vragen hebben, laat het ons dan weten.
Met vriendelijke groet,

TPC Maaspoort Padel competitie commissie
Frank van Gool
Maarten van Grinsven
Bob Kern
Rabea de Rooij
E: tpcpadelcompetitie@gmail.com

Gezelligheid en gezond bewegen hand in hand voor spelers van elk niveau