Week van de Jonge Mantelzorger

1 juni 2021

Vandaag start de Week van de Jonge Mantelzorger, een collectieve beweging naar bewustwording voor meer her- en erkenning van Jonge Mantelzorgers. In dat kader heeft stichting Vanzelfsprekend Den Bosch e.o. opnames gemaakt op ons mooie park voor haar nieuwe bewustwordingscampagne.

Jonge mantelzorgers zijn jongeren die opgroeien met een gezinslid met een fysieke/mentale beperking, een verslaving, een chronische ziekte of een psychische kwetsbaarheid. Jongeren krijgen zo (on)bewust al vroeg in hun leven te maken met zorgtaken, kopzorgen en/of moeten daarom zelf zorg missen. Veel van deze jonge mantelzorgers (maar ook hun omgeving) realiseren dit niet altijd en weten de weg naar ondersteuning daarom niet te vinden.

Stichting Vanzelfsprekend hoopt deze jonge mantelzorgers met video’s en posters bewust te maken van hun rol en dat er voor hen ondersteuning is. De video’s en posters worden landelijk door diverse welzijnsorganisaties en gemeentes verspreid. Ken je een jonge mantelzorger, deel dan gerust deze informatie.

Week van de jonge mantelzorger Week van de jonge mantelzorger

Gezelligheid en gezond bewegen hand in hand voor spelers van elk niveau