Schrijf je in voor jouw bardiensten

Vanaf nu kun jij je in schrijven voor jouw verplichte bardiensten van 2022. Dit jaar zijn er enkele wijzigen. We raden we je aan om dit aandachtig door te lezen, zodat er geen misverstanden ontstaan. Daarom is deze informatie uitgebreider dan andere jaren.

We vragen jou om zo snel mogelijk jouw bardiensten in te plannen en dit ook vooral te doen voor eerstkomende weken. Op die wijze kunnen we weer van een drankje genieten zodra de corona maatregelen dit toelaten.

Inschrijven voor 1 maart

Wil je tegen een vergoeding van €30 extra bardiensten draaien? Geef je dan op voor de reservepool. Dit kan door e-mail te sturen naar bardienst@tpcmaaspoort.nl.

Nieuwe bardiensten

Vanaf dit jaar hebben we meer en gevarieerde mogelijkheden om aan jouw verplichte bijdrage voor onze club te voldoen. Zo hebben wij nu ook op werkdagen (overdag) bardiensten. Wij verwachten dat dit overwegend hele rustige bardiensten zullen zijn waarbij je ook lichte schoonmaakklusjes kunt doen. Dit wordt gecoördineerd door Marcella Jansen.

Liever klusdiensten/keukendiensten

Draai je liever geen bardienst, maar wil je wel klussen, dan hebben we voor jou iedere 1e zaterdag van de maand klusdiensten. Eén klusdienst staat gelijk aan één bardienst (2 vrijwilligerspunten). Dit wordt gecoördineerd door Frans Viveen, Iwan van den Tillaart, Sven Verschuur en Mario van den Broek.

Daarnaast hebben we tijdens de toernooien keukendiensten in het weekend. Eén keukendienst staat gelijk aan één bardienst (2 vrijwilligerspunten). Deze diensten staan allemaal vermeld in de Dienstenplanner (te vinden in de Clubapp).

Bardienst inplannen of afkopen

Aangezien we niet kunnen voorspellen hoe het in 2022 gaat met de coronamaatregelen en of we wel of niet open mogen, hebben we besloten dat het aantal verplichte bardiensten dit jaar 2 is (d.w.z. 4 vrijwilligerspunten). Mocht dit in de loop van het jaar onvoldoende blijken, dan wordt dit bijgesteld.

De deadline voor het inplannen van de bardiensten is 1 maart 2022. Degenen die zich dan niet hebben ingepland, worden verplicht deze dienst af te kopen. Indien je wilt afkopen, zullen we de afkoop aanpassen op het aantal verplichte bardiensten. Dus we zullen in eerste instantie 2 bardiensten in rekening brengen als afkoop en (indien van toepassing) de 3e op een later tijdstip.

Coronamaatregelen leiden tot aangepaste opening van het paviljoen

Indien coronamaatregelen van toepassing zijn, dan gelden onderstaande aangepaste tijden (die dus kunnen afwijken van de tijden in onze bardienstplanning).
Heb je een bardienst tot 18:00 uur en de maatregelen zijn dat we tot 17:00 uur open mogen zijn, dan eindigt jouw bardienst om 17:00 uur, ook al staat in het schema 18:00 uur.

Als we tot 20:00 uur open mogen zijn en start jouw bardienst om 19:00 uur, dan vervalt deze. Vervallen bardiensten dienen te worden ingehaald.

Bardienst! Waar moet je rekening mee houden

Er zijn een paar belangrijke zaken waar je rekening mee dient te houden:

 • De mogelijkheid om in te schrijven, voor de verplichte bardiensten in 2022, start vandaag.
 • Voor 2022 is het aantal verplichte bardiensten gesteld op 2 (d.w.z. 4 vrijwilligerspunten). Dit kan in de loop van het jaar worden bijgesteld.
 • Ben je tussen de 18 en 25 jaar dan heb je 2 verplichte bardiensten (d.w.z. 4 vrijwilligerspunten). Deze verplichting geldt naar rato voor de maanden dat je dit jaar 18 jaar en lid bent.
 • Het inplannen van de verplichte bardiensten dient te geschieden vóór 1 maart 2022.
 • Degenen die zich niet tijdig inplannen, worden verplicht de dienst(en) af te kopen.
 • Wil je geen bardiensten draaien dan kun je deze afkopen voor €30 per dienst. De wens om af te kopen kun je per mail kenbaar maken aan bardienst@tpcmaaspoort.nl.
 • Het nieuwe Bardienstreglement en de Handleiding bardienst zijn te vinden op de website en in de Clubapp bij Clubinformatie.
 • Indien je na het invullen van de bardienstplanning toch verhinderd bent, probeer dan met iemand te ruilen. Mocht dat niet lukken, dan bestaat de mogelijkheid om mensen vanuit de reservepool te benaderen. Tegen een onderlinge vergoeding van € 30 nemen zij een reguliere bardienst over. De reservepool is te vinden op de website en Clubapp bij het kopje Club Informatie.
 • Geef wijzigingen altijd door aan de barcommissie. Zij zorgen ervoor dat de bardienstplanning wordt aangepast, zodat de toegang tot het paviljoen geregeld is.

Gezellige bardienst tijdens toernooi

Wil je een gezellig drukke bardienst draaien, dan kun je je inschrijven voor de onderstaande periodes. Deze bardiensten zijn geliefd bij de leden, dus wees er snel bij.

 • De Haas Optiek Open 2022 tennistoernooi – week 24
 • CTAC Padel toernooi – week 25/26
 • Sire Projectmanagement Open Maaspoort tennistoernooi – week 36
 • Open Zuid Nederlandse Padel Kampioenschappen (OZNPK) – week 43

Hoe plan ik mijzelf in?

Het inplannen van de bardiensten gaat gemakkelijk via de Clubapp. Via het menu ga je naar Dienstenplanner. Vervolgens kun je via de groene rondjes zien welke diensten openstaan. Door op het plusje in het groene rondje te klikken, kun je je inschrijven voor een dienst.

Heb je vragen?

Mochten er nog vragen zijn, stel deze aan de barcaptains: Gerrit van Geemen, Rob Meubermans, René van den Berk, Dennis van den Broek. Je kunt ook een e-mail sturen naar bardienst@tpcmaaspoort.nl.

Succes bij het inplannen van jouw bardiensten!

Met vriendelijke groet,

De Bardienstcommissie, Corine, Gerrit, Rob, René, Dennis