Geschiedenis

Een mix tussen tennis en squash

Padel is kort gezegd een mix tussen tennis en squash. Het ontstond in 1969, in de Mexicaanse stad Acapulco. Enrique Corcuera, een rijke Mexicaanse zakenman, veranderde de tennisregels, de tennisrackets en de baanafmetingen en bedacht hiermee een nieuwe sport: Padel.

Werd alleen gespeeld door de Mexicaanse elite

Aanvankelijk werd het alleen gespeeld door de Mexicaanse elite. Maar via het Spaanse koningshuis belandde padel in 1974 in Spanje, waar het al snel razend populair werd. Tegenwoordig spelen meer dan 5 miljoen mensen padel in 18 landen. En dit aantal blijft maar groeien. Recentelijk werd padel door onafhankelijke ondernemers geïntroduceerd in Nederland, Zweden, Noorwegen, Engeland, Zwitserland, Oostenrijk, Canada en de Verenigde Staten. Het is een van de snelst groeiende sporten ter wereld. In Nederland werd padel in 2006 geïntroduceerd door Guus Hiddink.

Wereldwijd 8 miljoen beoefenaars van Padel

Vandaag zijn er wereldwijd ongeveer 8 miljoen beoefenaars van Padel. In Spanje is er een prof-circuit: de “PADEL PRO TOUR” waar in 2005 meer dan 100 000 toeschouwers op afkwamen! Men speelt het in Argentinië, Duitsland, Oostenrijk, België, Brazilië, Canada, Chili, Spanje, Frankrijk, Nederland, Italië, Mexico, Paraguay, Portugal, Uruguay en de USA.