Project Maaspoort Maximaal Padel

Donderdag 11 juli 2019
Project Maaspoort Maximaal Padel

Nu de schoolvakantie begint, is het een mooi moment een update te geven over het project Maaspoort Maximaal Padel. Laat ik beginnen met de vaststelling dat de projectgroepen hard gewerkt hebben en dat er mooie en belangrijke voortgang geboekt is.

Een aantal belangrijke mijlpalen op een rij:

  • De crowdfunding actie heeft de grens van Euro 100.000 gehaald, hulde voor zoveel getoond vertrouwen!
  • De subsidie van Euro 38.000 is toegekend.
  • De selectie van leveranciers is op schema en vertoont geen onverwachte tegenvallers.
  • Formele zaken, als benodigde vergunningen, rondom de aanleg van de banen lopen eveneens op schema en er zijn geen onoplosbare belemmeringen.
  • Het eerste bedrijf met een bedrijfslidmaatschap is binnen: Acer! Op naar de volgende.
  • We zijn inmiddels aangemeld bij de Clubkas Rabo zodat we ook daar een bedrag kunnen ophalen.
  • een lening van de bank (mede) gedekt door garantstelling gemeente Den Bosch en het Sport Waarborgfonds, is nog niet geregeld. Dat is de laatste hobbel in de financiering.

Definitief groen licht komt steeds dichterbij

Maar al met al komt het moment van definitief groen licht steeds dichterbij. We realiseren ons goed dat het ophalen van voldoende financiering vereist dat we ook een erg goed gevoel moeten hebben dat we ons die financiering ook blijvend kunnen permitteren. Dit betekent dat extra inkomsten noodzakelijk zijn. Uit ledengroei, uit groei barinkomsten, uit sponsors en bedrijfsactiviteiten, uit verhuur van banen. Wij zijn ervan overtuigd dat die inkomsten er kunnen komen, maar willen wel voldoende acties bedacht en uitgezet hebben, zodat we op een verantwoorde wijze het definitieve besluit kunnen bekrachtigen. Want bedrijfslidmaatschappen binnen halen is èèn, maar hoe houden wij deze vervolgens binnen. Nieuwe leden komen niet vanzelf, hoe trekken we ze in een continue proces aan, etc.

Commissies voortvarend en creatief

Het doet me goed te zien dat de commissies voortvarend en creatief bezig zijn om de fundamenten onder de plannen stevig te maken. Maar als jullie nog goede ideeën hebben, schroom niet ze te melden! We zitten eind juli weer bij elkaar om de volgende stappen te bespreken en nadere besluiten te nemen. Ik ga er van uit dat ik jullie na de vakantieperiode nader kan informeren!

Ik wens jullie allemaal een fantastische zomer met uiteraard veel tennis- en padel plezier!

Het bestuur