Corona Virus

Woensdag 11 maart 2020

Beste Leden,

Update 15-03-2020:

Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Ook scholen, horeca en sportclubs moeten dicht om verspreiding van het virus tegen te gaan. De maatregelen gaan in t/m 28 april.

De KNLTB roept daarom alle tennisverenigingen op om alle activiteitente staken en alle tennisparken en clubhuizen te sluiten. Hieronder vallen ook trainingen en vrij tennissen. We adviseren tennisscholen en commerciële tenniscentra ook gevolg te geven aan deze oproep. In navolging hiervan gaan ook de trainingen van de KNLTB op het NTC in Amstelveen niet door.

De maatregelen hebben ook gevolgen voor de Voorjaarscompetitie. We zullen ons de komende dagen beraden over de verdere uitvoering hiervan.

Hierbij een update van de besluiten die het bestuur heeft genomen ten gevolgen van de Corona crisis. Zowel het clubhuis als het park worden tot 28 april gesloten conform het advies van de KNLTB.

  • Clubhuis t/m 28 april gesloten.
  • De interne Padelcompetitie is tot en met 28 april afgelast. Speeldagen worden niet ingehaald.
  • Opendag en Lentekriebelstoernooi van 22 Maart gaat niet door.
  • ALV van 23 Maart gaat niet door.
  • De bouw gaat vooralsnog wel gewoon door.

Laten we met ons allen er alles aan doen om het virus onder controle te krijgen.

Het bestuur

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste Leden,

11-03-2020:

Het bestuur van TPC Maaspoort heeft besloten gevolg te geven aan de oproep van de RIVM en de KNLTB, zie hieronder. Dit betekent dat het clubhuis tot en met zondag is gesloten. Het gebruik van de banen is op eigen verantwoordelijkheid.

Sportwedstrijden in Brabant

De KNLTB adviseert haar leden om gevolg te geven aan de oproep om in Noord-Brabant alle evenementen - waaronder sportwedstrijden- tot en met komend weekend af te gelasten. Dit advies geldt voor alle tennisverenigingen en toernooiorganisaties in Noord-Brabant. Daarmee worden de inwoners van Noord-Brabant gestimuleerd mee te werken aan het beperken van de onderlinge sociale contacten. De oproep tot deze forse beperking van de sociale contacten via sport geldt alleen voor Noord-Brabant en vooralsnog tot en met komend weekend. KNLTB volgt hiermee het advies van NOC*NSF en sluit zich aan bij de oproep van de Veiligheidsregio's in de provincie Noord-Brabant.

NB. Het advies is niet van toepassing op trainingen en vrij tennissen. We adviseren wel bijeenkomsten zoveel mogelijk uit te stellen.

Zie ook de speciale pagina van de KNLTB: Sportwedstrijden Brabant

Het bestuur

Corona Virus KNLTB