Bardienst

Bardienst TPC Maaspoort

4 Bardiensten per jaar

Binnen T.P.C. Maaspoort dient ieder 18+ lid 4 bardiensten te draaien per jaar. Leden met een 65+-lidmaatschap, tijdelijk lidmaatschap en ereleden zijn vrijgesteld van bardienst. Mocht je geen bardiensten kunnen of willen draaien kun je deze afkopen.

Reservepool

Als je al bardiensen hebt gepland, maar onverwachts niet meer kunt is er de reservepool. Deze mensen zijn bereid om tegen betaling (€25,- per dienst) een dienst over te nemen. Deze lijst vind je onderaan dit item.

Mocht je voor het eerst bardienst draaien bekijk dan zeker ook de uitgebreide handleiding. Deze kan je onderaan deze pagina downloaden.

De Barcaptains

Deze leden zijn barcaptain (zie ook downloads) en draaien op toerbeurt een week “achterwacht”. Zij zijn bereikbaar voor alle vragen en problemen met betrekking tot de bardiensten.

Voor vragen en verdere informatie over de bardienst kan je dit email adres gebruiken: bardienst@tpcmaaspoort.nl


Hoe plan ik een bardienst in?

Er is wel een wijziging met betrekking tot voorgaande jaren daar we gebruik gaan maken van een ander softwarepakket voor zowel de ledenadministratie, bardiensten en financiële zaken van de club. Dit stukje software wordt geleverd door All United en wordt door vele clubs gebruikt.

Om het e.e.a. een beetje leesbaar te houden hebben we de volgende paragrafen voor jullie neergezet.

 • Toegang tot het TPC Maaspoort gedeelte van All United (software leverancier)
 • Wat krijg je te zien en wat is er mogelijk?
 • Het inschrijven van de bardiensten (wat kan wel en wat niet)

1. Toegang tot het TPC Maaspoort gedeelte van All United.

Ga naar Allunited.nl Daar zie je een blok 'Inloggegevens'. Vul bij het veld Gebruikersnaam jouw bij onze vereniging bekende e-mailadres in en klik op de link 'Verstuur nieuw wachtwoord'. Op het betreffende e-mailadres ontvang je vervolgens een mail met daarin een wachtwoord. Mocht je email adres anders zijn, dan bekend in de ledenadministratie, neem dan even contact op met de ledenadministratie (ledenadministratie@tpcmaaspoort.nl). Klik daarna op de link 'Nieuw wachtwoord aanvragen', vul bij het veld 'Wachtwoord' het toegestuurde wachtwoord in (gaat het snelst via kopiëren/plakken) en klik op de button 'Inloggen'. Je komt daar opvolgend in een nieuw scherm waarin je het gestuurde wachtwoord in een eigen wachtwoord moet veranderen. Vul bij 'Huidige wachtwoord' het toegestuurde wachtwoord weer in. En vul bij de twee velden daaronder jouw nieuwe eigen wachtwoord in. Deze moet uit minimaal 6 tekens bestaan, waarvan minimaal 2 cijfers. Klik daarna op de button 'Bewaren'. Gedaan? Gefeliciteerd! Jouw account is nu actief.

2. Wat krijg je te zien en wat is er mogelijk.?

Aan de Linkerkant van het scherm zie je een aantal opties die je op je gemak maar eens moet doorlopen. Wat voor de ledenadministratie handig is, is dat je je eigen gegevens controleert. Mocht je je persoonlijke gegevens willen veranderen, dan kun je dit aan de ledenadministratie doorgeven deze via de optie "Wijzig je gegevens". Tevens kun je kijken naar je privacy instellingen en kun je ook je financiële gegevens bekijken en/of wijzigen mocht dat nodig zijn.

Bardienst Tennis & Padelclub Maaspoort

3. Het inschrijven van de Bardiensten (wat kan wel en wat niet)

Wat misschien wel handig is, is om de bijgevoegde Excel lijst te bekijken om te zien wanneer er activiteiten zijn!

Als je de knop bardiensten aanklikt zie je een scherm met daarop de maanden van 2020 (plus als allereerste de decembermaand van 2019, welke we als proefmaand hebben gebruikt). Klik je op een voor jou fijne maand om je bardienst te plannen dan zie je een indeling in weken en dagen waarop je helemaal rechts in het scherm de knop "Inschrijven" ziet. Gebruik deze om je voor die dag (tijdsdeel) vast te leggen

Er zijn een paar zaken waarop je moet letten!

 • Wees bij het inschrijven er zeker van dat je die dag wil draaien, mocht je je dan alsnog bedenken kun je middels bardienst@tpcmaaspoort.nl deze terug laten draaien.
 • Het Barschema voor het hele jaar 2020 staat open.
 • Volgens het nieuwe barreglement moet je je voor 1 maart 2020 hebben ingeschreven, heb je je niet voor 1 maart ingeschreven dan wordt er afkoop voor je in rekening gebracht.
 • Afkoop kan worden gemeld middels bardienst@tpcmaaspoort.nl (is inmiddels al in volle gang). Conform het nieuwe bardienstreglement zijn de kosten voor afkopen van een bardienst van 2 punten €30,-.
 • 7 dagen en 1 dag voor aanvang van je dienst krijg je een herinneringsmail.
 • Je moet je voor 4 bardiensten inschrijven, per dienst levert dit 2 punten op, zodat je 8 punten verdiend. Schrijf je bv in voor een vrijdag met competitie levert dit 3 punten op per dienst.
 • Het nieuwe Bardienstreglement en de Handleiding bardienst zijn te vinden op de website.
 • Mocht je vlak voor je bardienst alsnog verhinderd zijn, dan bestaat de mogelijkheid om mensen op de Reservepool te benaderen. Tegen een onderlinge vergoeding van €30,- nemen zij een reguliere bardienst over. Een overzicht van de Reservepool is te vinden op de website en op het prikbord van ons paviljoen.

Barcaptains

Mochten er nog vragen zijn, stel deze aan de bekende barcaptains: Gerrit van Geemen, Rob Meubermans, René van den Berk, Dennis van den Broek, Stef Huisman of mail ons naar: bardienst@tpcmaaspoort.nl

Veel succes met het invullen en hartelijke dank alvast namens de club,

Sleuteladres

Er wordt geen overzicht van het “sleuteladres” opgehangen in het paviljoen. Na afloop van je bardienst en afsluiten van het paviljoen breng je de sleutel naar het lid (het sleuteladres ) dat de eerstvolgende bardienst heeft en moet openen. Het sleuteladres staat vermeld in het herinneringsmailtje dat je hebt ontvangen voorafgaand aan je bardienst.

Het kan voorkomen dat het sleuteladres ver weg ligt van de club. In de herinneringsmail over je bardienst staat wel het adres maar niet de persoon vermeld. In de KNLTB ClubApp voor TPC Maaspoort kun je bij "Dienstenplanner" zien wie de volgende bardiensten zijn. In dezelfde ClubApp kun je die personen direct bellen en afspraken maken over het overdragen van de sleutel.

Voor problemen/ vragen is de dienstdoende barcaptain bereikbaar en deze staat vermeld in de herinneringsmail. Op het prikbord hangt een lijst met de namen en telefoonnummers van de barcaptains.

Groet,

De Bardienst Commissie