Procedure sneeuw, vorst, opdooi

Het wel/ niet bespeelbaar verklaren van banen vindt plaats door het bestuurslid Facilitaire Zaken; bij diens afwezigheid wordt waargenomen door de voorzitter. Degene die besloten heeft tot sluiting van de banen bepaalt in principe ook het moment dat de banen weer bespeelbaar zijn.

Dagelijks wordt beoordeeld of de banen bespeelbaar zijn. Bij sneeuwval of ijzel zullen de banen direct onbespeelbaar worden verklaard en kan en mag er op zowel de tennis- als padelbanen niet meer worden gespeeld. Vanaf dat moment wordt zo vaak als nodig en minimaal dagelijks gecontroleerd of de banen al weer bespeelbaar zijn. Wanneer de vorst uit de banen is verdwenen en de periode van opdooi voorbij is, zullen de banen weer vrij worden gegeven om te spelen.

Wanneer de banen niet bespeelbaar zijn, wordt dit als volgt kenbaar gemaakt:

  • Plaatsing van mededeling op de website en de KNLTB ClubApp dat de banen niet bespeelbaar zijn. Ook zal worden aangegeven wanneer wordt gecontroleerd of de banen weer bespeelbaar zijn;
  • Bij de poorten wordt een bordje opgehangen met daarop de tekst dat de banen niet bespeelbaar zijn;
  • Paviljoenbeheerder, barcaptain, trainer, competitieleider, bestuur en overige belanghebbenden worden rechtstreeks geïnformeerd. Zij zullen vanuit hun rol overige belanghebbenden informeren zoals bijvoorbeeld de bardienst.

Gevolg van het niet bespeelbaar zijn van de banen is dat het park wordt gesloten, het paviljoen dicht gaat en tennislessen en overige activiteiten worden geannuleerd.

Indien de banen weer bespeelbaar zijn, wordt dit als volgt gemeld:

  • Plaatsing van mededeling op de website en de KNLTB ClubApp dat de banen weer bespeelbaar zijn;
  • De bordjes bij de poorten worden weggehaald;
  • Paviljoenbeheerder, barcaptain, trainer, competitieleider, bestuur en overige belanghebbenden worden rechtstreeks geïnformeerd.

Noot: ga bij het niet bespeelbaar zijn van de banen er niet automatisch vanuit dat je bardienst of wedstrijd niet doorgaat maar zoek hiervoor altijd afstemming met de barcaptain, competitieleider of organisator van de activiteit. Het kan namelijk best zijn dat er een alternatieve oplossing is bedacht.