VOORJAARSCOMPETITIE 2018 PADEL KNLTB

Beste leden van TPC Maaspoort, ook in 2018 organiseert de KNLTB de  VOORJAARS-PADELCOMPETITIE.

Aan de captains van de teams die in 2017 meededen het verzoek om hun teams te inventariseren en eventuele wijzigingen door te geven. 

Nieuw te vormen teams worden door een, aan te wijzen, captain doorgegeven met alle benodigde informatie; klasse – speeldag – speeltijd (aanvang 10 of 14 uur) – naam speler – bondsnummer-padel (indien nog niet beschikbaar dan tennisnr.) – Emailadres. Voor de captains aangevuld met hun telefoonnummer.

Een team bestaat uit 4 actieve spelers. In verband met verhinderingen en/of blessures is het noodzakelijk dat er minimaal 6 deelnemers zich opgeven.

Bij meer dan 8 teams moet er uitgeweken worden naar de zaterdag als speeldag.

De Voorjaarscompetitie padel wordt gespeeld in maart, voorafgaand aan de Voorjaarscompetitie tennis, en in juni, na de Voorjaarscompetitie tennis. Spelers kunnen dus aan zowel de tenniscompetitie als de padelcompetitie meedoen. Na de wedstrijddagen in de eerste helft van de competitieperiode, worden (als er genoeg teams zijn) de poules opnieuw ingedeeld op basis van de klassering voor de tweede helft van de competitieperiode.  De nummers 1 en 2 van een poule spelen dan tegen de nummers 1 en 2 van een andere poule, etcetera. Zo blijven beide competitieperiodes spannend en speelt iedereen op zijn of haar eigen niveau. Na de herindeling betekent het dat het team dat van de sterkste/winnaars poule wint, de kampioen is van die klasse.

Er wordt gespeeld in 4 klassen, ingedeeld op padelspeelsterkte:

  • Topklasse – wedstrijdspelers. De acht teams die in aanmerking komen voor deze klasse ontvangen van de KNLTB een uitnodiging. De nummers 1 t/m 4 in deze klasse spelen om het landskampioenschap in de play-offs.
  • 1e klasse – wedstrijdspelers
  • 2e klasse – gevorderden
  • 3e klasse – beginner

De resultaten tijdens de competitie tellen mee voor de padel speelsterkte.

Inschrijving:

De inschrijving is geopend vanaf 4 december en sluit op 24 december. Inschrijven per mail: padelcompetitietpcmaaspoort@gmail.com

De deelname is uitsluitend voorbehouden aan jaarleden van TPC Maaspoort.(Dit geldt ook voor invallers of reserves). Opgegeven speeldagen en speeltijden worden door de Competitieleiding in overleg met de KNLTB gecheckt. Eventuele wijzigingen hierop zijn bindend.

Bij teveel inschrijvingen volgt loting.

Met sportieve groet

Competitieleiding Padel

Emiel & Petro