Afhangregeling

Afhangregeling

TPC Maaspoort maakt bij het afhangen c.q. reserveren van de tennisbanen en padelbanen gebruik van het JIBA electronisch afhangbord.
Het afhangbord hangt in de toegangshal naar het paviljoen. De buitendeur is voor leden te openen (als het paviljoen is gesloten) met een druk op de witte knop, het rolluik gaat dan omhoog.

afhangregeling

Hoe werkt het systeem:
 • Tip met een vinger op de afbeelding met de tekst “AFHANGEN”.
 • Kies nu “ALLE VRIJE BANEN”.
 • Het systeem vraagt nu om de pasjes. Haal uw KNLTB-lidmaatschapspas door de kaarlezer naast het scherm. Zodra alle pasjes door de kaartlezer zijn gehaald, verschijnt een venster met alle pasjes.
 • Tip “SPELERS BEVESTIGEN” aan. Dat is het rode vlakje boven.
 • Kies uw tennisbaan of padelbaan en tip die aan.
 • Op het scherm dat vervolgens verschijnt, kunt u de bevestiging zien van uw handelingen. De tennisbaan of padelbaan is dus afgehangen en u kunt gaan tennissen of padelen op de aangegeven tennisbaan of padelbaan en tijd.
 • Nu kan het voorkomen, dat alle tennisbanen en padelbanen bezet zijn en u moet enige tijd wachten. Vervolgens weet u niet meer precies welke tennisbaan of padelbaan en welke tijd u hebt gereserveerd.
  Tip dan “AFHANGEN” en vervolgens “WANNEER SPEEL IK”.
Hoe werkt het systeem van afhangen: klik op: filmpje afhangen (zet geluid aan)

afhangregeling1

NB: Als door omstandigheden het electronische afhangbord niet beschikbaar is (storing) maak dan gebruik van het afhangbord bevestigd aan de muur naast de ingang naar het paviljoen (zie onderaan pagina).
Afhangregels:
 1. U kunt uitsluitend tennisbanen en padelbanen reserveren met uw eigen geldige ledenpas.
 2. Voor enkelspel (tennis-padel) geldt een speelduur van 30 minuten. Voor dubbelspel(tennis-padel) geldt een speelduur van 60 minuten.
 3. Het verlengen van de speeltijd, door tussentijds tennisbanen of padelbanen te reserveren, is niet toegestaan.
 4. Als de tennisbaan of padelbaan voor de volgende speeltijd niet is gereserveerd, mag er gewoon doorgespeeld worden, totdat andere leden de betreffende tennisbaan of padelbaan hebben gereserveerd.
 5. Men is niet verplicht tot dubbelspel, ook niet als alle tennisbanen bezet zijn. Bij padel speelt men altijd een dubbelspel.
 6. Tennislessen gaan voor vrijspelen. Dit betekent dat bij onbespeelbaarheid van een of meerdere tennisbanen, de tennisles wordt gegeven/voortgezet op de bespeelbare tennisbanen.
 7. Indien uw ledenpas zoek is, kunt u tegen betaling van 15 euro een nieuwe ledenpas bestellen bij de ledenadminisrtatie: ledenadministratie@tcmaaspoort.nl
 8. Het bestuur en leden van de accommodatiecommissie hebben het recht om bij misbruik van het systeem, de ledenpas in te nemen.
 9. Te allen tijde dient u de aanwijzigingen van bestuur en leden van de accommodatiecommissie op te volgen.

afhangregeling2